Osana COVID-19-suunnitelmaansa hallitus poistaa joitakin rajoituksia.

Uusi ohjeistus otetaan käyttöön Tästä päivästä (1.huhtikuuta) huolimatta siitä, että tartuntamäärät jatkavat kasvuaan.

Wiltshiressä kirjattiin seitsemän päivän ja 25.Maaliskuuta välisenä aikana 6 677 tapausta, mikä merkitsee 299 tartunnan lisääntymistä edelliseen viikkoon verrattuna.

Myös Salisburyn Piirisairaalan positiivisten potilaiden määrä jatkaa kasvuaan.

Eilen 30. maaliskuuta hoidettavana oli 82 positiivista potilasta.

Wiltshire Council pyytää ihmisiä pysymään kotona, jos huono olo auttaa vähentämään tarttuvien tautien tarttumista.

Lisäksi se neuvoo käyttämään kasvonpäällysteitä ja pitämään käsi-ja hengityshygienian mielessä.

Mutta mikä oikeastaan muuttuu nykyisestä? Tässä Yhteenveto.

Ei enää ilmaisia testejä
Maksutonta universaalia oireenmukaista ja oireetonta testausta ei enää ole saatavilla – mutta joitakin poikkeuksia on.

Heikossa asemassa olevat, vakavan sairastumisriskin omaavat henkilöt sekä sosiaali-ja terveysalan henkilöstö pääsevät edelleen maksuttomiin testeihin.

Muutto on herättänyt kritiikkiä erityisesti siksi, että tartuntoja on tällä hetkellä paljon ympäri maata.

Lyhyempi eristysaika
Jos testi positiivinen, sinun kannattaa pysyä kotona ja välttää yhteyttä muihin viiden päivän ajan, koska tämä on aika, jolloin olet eniten tarttuva.

Et tarvitse enää kahta negatiivista Covid-testiä.

Aiemmin ihmisiä neuvottiin eristämään 10 päivää tai viiden täyden päivän kuluttua, edellyttäen, että he testasivat negatiiviset päivänä 5 ja 6.

Tästä päivästä lähtien, jos positiivinen ja tarvitse poistua talosta, opastusta annetaan niille, joilla on oireita tai testi positiivinen.

On tärkeää käyttää kasvojen päällysteet, välttää tungosta paikkoja tai lähikontaktissa kenenkään kanssa heikentynyt immuunijärjestelmä.

Neuvoja lapsille ja nuorille
Lasten ja nuorten, joilla on korkea kuume tai huono olo, tulisi pysyä kotona ja välttää kohtaamista mahdollisuuksien mukaan.

Heidän pitäisi palata kouluun, korkeakouluun tai lastenhoitoon vasta, kun he voivat tarpeeksi hyvin voidakseen osallistua ja kun heidän lämpötilansa palautuu normaaliksi.

Ei NHS COVID Pass-vaatimusta
Hallitus ei enää suosittele, että tietyt paikat käyttäisivät NHS: n COVID-passia ja nykyinen vapaaehtoinen COVID-status-sertifiointi kotimaisille asetuksille poistetaan.

Myös Covid-19-riskinarviointiin liittyvät terveys-ja turvallisuusvaatimukset loppuvat.

Kate Blackburn, Wiltshiren Kansanterveysjohtaja, sanoi: ”kun sopeudumme elämään turvallisesti COVID-19: n kanssa, on tärkeää pitää mielessä, että virus on edelleen hyvin yleinen yhteisöissämme ja aiheuttaa terveysriskin, erityisesti haavoittuville ihmisille.

”Rokotteet ovat edelleen selvästi erittäin tärkeä väline, joka auttaa meitä elämään normaalia elämää. Ne ovat turvallisia ja tehokkaita, ja ne myös vähentävät todennäköisyyttä sairastua vakavasti COVID-19-tautiin. Kannustamme jokaista, joka voi saada rokotuksen ja ei ole vielä, tekemään niin, se ei ole koskaan liian myöhäistä.”

Leave a comment