Xinjiangin itsehallintoalueella Taklamakanin aavikolla lumentulo on muuttanut loputtoman okradyynien meren upeiksi valkoisiksi vuoriksi.

Luoteis-Kiinaa viime viikonlopusta lähtien koetellut kylmä rintama aiheutti xinjiangin itsehallintoalueella Taklamakanin aavikolla näyttävän ja erikoisen lumisateen, joka on muuttanut loputtoman okradyynien meren upeiksi valkoisiksi vuoriksi.

28. marraskuuta 2021 Taklamakanin autiomaa Yulin piirikunnassa, Uygurin autonomisella alueella aiheutti lumisen ilmaston.

Talvi tulee usein yllättäen ja vuodessa, jolloin kohtaamme outoja säämuutoksia, esiin nousi myös harvinaisia ilmiöitä. Esimerkiksi Taklamakanin autiomaa Kiinassa muuttui lämmön symbolista uskomattomaksi talviaavikoksi alueella sattuneen epätavallisen lumisateen ansiosta.

Viranomaisten mukaan Luoteis-Kiinaa marraskuun viimeisistä päivistä lähtien koetellut kylmä rintama aiheutti näyttävän lumisateen Xinjiangin alueella. Lämpimän ruskean sävyinen loputon dyynien meri peittyi talviseen valkoiseen aaltoon. Epätavallinen lumisade autiomaassa kiehtoi monia asukkaita, jotka käyttivät skenaariota ikuistaakseen ilmasto-ilmiön.

Outo lumisade Kiinan aavikolla ja muita talvisia spektaakkeleita
Lumi on usein osa fantastista unelmapaikkaa. Kaikki paikat eivät kuitenkaan saa tapahtumaa luonnosta samalla tavalla. Esimerkiksi Etelä-Amerikassa on paikkoja, jotka eivät koe lumisateita johtuen niiden asemasta planeetalla.

Mutta ne paikat, jotka täyttävät oikeat ominaisuudet, nauttivat myös uskomattomista skenaarioista. Lumisade Kiinan aavikolla on yksi tämän vuoden näyttävimmistä tapahtumista, mutta meillä on myös Siperian kaltaista mustaa lunta.

Koko luettelo ihmeitä ja harvinaisuuksia yhdistyvät, kun talvi saapuu. Tosin kevät ja muut vuodenajat eivät tietenkään ole kaukana takana. Päivän päätteeksi jokainen tapahtuma edustaa uusia tapoja hämmästyttää meitä luonnolla.

Tällä kertaa se oli epätavallinen lumisade Kiinassa, sitten se voi olla kirsikkapuita Japanissa tai tulivuori Islannissa. Riittää, kun katselee ympärilleen huomatakseen, että planeetalla on paljon silmälaseja tarjottavana ja että meidän ei tarvitse kuin ihailla.

Leave a comment